ADO Den Haag heeft de beloofde betaling ontvangen van eigenaar Hui Wang, zo maakte de club vrijdag bekend.

Door de betaling van de Chinese eigenaar gaat ADO Den Haag bij de KNVB een verzoek doen om teruggeplaatst te worden in categorie 2, die staat voor een financieel gezonde club.

Nu is ADO ingedeeld in de zorgwekkende categorie 1, voor clubs die moeten werken aan financieel herstel. Categorie 3 is voor clubs die kerngezond zijn.

"Ik ben blij dat United Vansen haar belofte nakomt en met ons meewerkt om uit te groeien tot een structureel gezonde Betaald Voetbal Organisatie. Over het betaalde bedrag doen wij geen uitspraken, anders dan dat het ruim voldoende is om het verzoek aan de KNVB te kunnen doen", aldus ADO-directeur Jan Willem Wigt.

Wang, die via zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder is, spreekt van goede gesprekken met de leiding van ADO. "Ons zakelijk huwelijk kende een stroeve start maar door de goede overleggen die wij afgelopen maand hebben gehad, is duidelijk geworden dat wij samen verder gaan."

"Zowel zakelijk als sportief liggen er nog veel kansen in Nederland en China die wij moeten benutten. De basis voor een gezonde samenwerking is nu gelegd. Hopelijk kunnen wij nu in alle rust verder bouwen aan deze mooie voetbalclub."

Belofte

De Chinese eigenaar was begin maart na lange tijd weer op bezoek in Den Haag. Volgens ADO had Wang de club toen wederom 3,7 miljoen euro beloofd.

De leiding van de Haagse Eredivisieclub wachtte in de maanden daarvoor een paar keer tevergeefs op de komst van Wang.

Hij meldde zich eind vorig jaar af voor een aandeelhoudersvergadering en liet in januari weer een vergadering aan zich voorbij gaan.

De grootaandeelhouder was daardoor al sinds september niet meer bij ADO geweest en nadien ontstonden er grote problemen omdat Wang en United Vansen nog niets hadden waargemaakt van de beloofde investeringen.

Onder curatele

De club dreigde door het uitblijven van de beloofde miljoenen onder curatele gesteld te worden door de KNVB en de directie baalde daar openlijk van.

Afgelopen winter konden er door de financiële problemen ook geen spelers worden aangetrokken.