Raymond van Barneveld heeft donderdagavond een 5-2 voorsprong weggegeven in de kraker tegen Michael van Gerwen in de Premier League Darts. Het werd 6-6 in Cardiff. 

Van Gerwen begon nog sterk aan het Nederlandse onderonsje door direct de leg van Van Barneveld te pakken. De 48-jarige Hagenaar liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam sterk terug.

Van Barneveld knokte zich terug tot 1-1 en kwam ook op voorsprong door de eerste 180 van de partij te gooien. Van Gerwen had bij vlagen moeite met het raken van de triples, waardoor de Brabander al snel op een 4-1 achterstand stond tegen de overtuigend gooiende Van Barneveld. 

Van Gerwen moest in de achtervolging en deed dat succesvol. De voormalig lijstaanvoerder kwam terug tot 6-5 en sleepte uiteindelijk ook een punt uit het vuur. Van Gerwen raakte wel de leiding in het klassement kwijt aan Phil Taylor.

Smith

Eerder op de avond werden Michael Smith en Dave Chisnall uitgeschakeld. Nummer acht van de ranglijst Robert Thornton overleefde judgement night wel en mag ondanks zijn nederlaag tegen Adrian Lewis het toernooi vervolgen. 

Gary Anderson en James Wade begonnen de negende speelronde van de Premier League met een remise: 6-6.