Wielrennen

Westra 'heel trots' na winnen van Driedaagse De Panne

Lieuwe Westra kon zijn geluk niet op nadat hij donderdagmiddag de Driedaagse De Panne-Koksijde op zijn naam had geschreven. 

"Het gevoel op de fiets was niet eens heel goed, maar de tijd was voldoende. Ik heb deze wedstrijd heel graag op mijn erelijst, ik ben er heel trots op", aldus de 33-jarige renner van Astana vlak na de laatste etappe.

Alexander Kristoff begon de afsluitende tijdrit in de leiderstrui, maar Westra bleek daarin veel sneller dan de Noor. Met 13 seconden voorsprong in het algemeen klassement greep de Nederlander naar de eindzege.

Westra was naar eigen zeggen "superzenuwachtig" voor de tijdrit, vooral omdat hij wist dat hij een goede kans maakte op de eindzege. "Ik kon bijna niet rustig blijven, want ik wilde niet nog eens een keer als tweede eindigen. Het waren spannende uren."

Belangrijk

Met zijn eindzege begint Westra komend weekend met een goed gevoel aan de Ronde van Vlaanderen. Hoewel de Driedaagse De Panne geldt als een kleine koers, is Westra niet minder blij om zijn overwinning.

"Je kunt zeggen: het is maar de Panne. Maar voor mij is het heel belangrijk. Ik moet ook al mijn ploegmaten bedanken. Ze hebben geweldig voor me gereden", aldus Westra.

NUwerk

Tip de redactie