Voetbal

Pastoor voelt geen extra zenuwen voor mogelijk kampioensduel Sparta

Trainer Alex Pastoor is niet extra nerveus voor de wedstrijd van Sparta vrijdag tegen NAC Breda. Het duel op Het Kasteel is de eerste kans voor Sparta om het kampioenschap in de Jupiler League veilig te stellen. 

Wanneer Sparta vrijdag wint en VVV-Venlo en FC Eindhoven punten verspelen, zal de champagne op de 128e verjaardag van de Rotterdammers ontkurkt kunnen worden. Voor Pastoor is het mogelijke verjaardagscadeau echter niet van cruciaal belang.

"De titel en promotie zou natuurlijk heel mooi zijn voor de club, het is een historische daad. Maar wanneer of waar dat gebeurt is voor mij van mindere zorg'', zei de 49-jarige trainer donderdag tegenover RTV Rijnmond.

NAC trakteerde de Rotterdammers eind oktober nog op een flinke nederlaag in het Rat Verlegh Stadion (4-0). Pastoor ziet de afstraffing als kantelpunt in het seizoen.

"We zijn daar geveegd, dat is een feit. Maar we hebben dat duel ook kunnen gebruiken om samen te bespreken wat er moest verbeteren. Dat was vooral op fysiek terrein, terwijl we daar ook een onvermogen etaleerden om aan voetballen toe te komen."

Nadien bleef Sparta achttien wedstrijden op rij ongeslagen. Pastoor zag zijn ploeg "zowel individueel als collectief" in de loop van het seizoen een hoger niveau halen.

"Neem onze thuiswedstrijd tegen VVV, die we met 3-1 wonnen. Daar zag je een enorm verschil tussen beide ploegen, waar dat zes maanden eerder precies andersom was."

Leegloop

Bang dat de goede prestaties tot een leegloop in de selectie zal leiden, is de oud-trainer van onder meer NEC niet.

"Ik kan me voorstellen dat er interesse is voor bepaalde jongens. Maar niemand heeft zich nog voor een van onze spelers gemeld en de jongens met wie we door willen, hebben sowieso nog een doorlopend contract."

Sparta degradeerde in 2010 uit de Eredivisie. Zes jaar en zeven hoofdtrainers verder lijkt de oudste profclub van Nederland komend seizoen terug te keren op het hoogste niveau.

De wedstrijd tussen Sparta en NAC Breda, dat vierde staat, begint vrijdag om 20.00 uur op Het Kasteel en staat onder leiding van arbiter Ed Janssen.

Bekijk het programma en de stand in de Jupiler League

NUwerk

Tip de redactie