Lieuwe Westra heeft donderdag de eindzege in de Driedaagse De Panne-Koksijde gepakt. De Nederlander van Astana reed in de afsluitende tijdrit de Noor Alexander Kristoff uit de leiderstrui.

De Pool Maciej Bodnar won de race tegen de klok over 14 kilometer in De Panne. Westra werd vierde met drie seconden achterstand op Bodnar en daarmee was hij ruim sneller dan Kristoff.

In het algemeen klassement eindigde de 33-jarige Westra dertien seconden voor Kristoff, die de Belgische rittenkoers vorig jaar wel wist te winnen. De Kazak Alexey Lutsenko werd derde met zestien seconden achterstand op Westra.

De Fries was in 2011 en 2012 al als tweede geëindigd in de Driedaagse. Veel renners bereiden zich in de Belgische rittenkoers voor op de Ronde van Vlaanderen van zondag.

De zege van Westra in beeld

Kittel

Westra gaat ook van start in de klassieker, waarin Lars Boom de kopman is van Astana.

Westra begon de tijdrit als nummer drie van het algemeen klassement. Donderdag na de ochtendetappe over 111 kilometer, die werd gewonnen door de Duitse sprinter Marcel Kittel, had hij een achterstand van twaalf seconden van Kristoff.