Voetbal

Voormalig AZ-speler Maarten Martens beëindigt loopbaan

Maarten Martens heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. De Belgische oud-speler van AZ zat sinds afgelopen zomer zonder club na zijn vertrek bij het Griekse PAOK Saloniki.

De 31-jarige Martens had in zijn loopbaan veelvuldig te kampen met blessureleed. Dit was dan ook een van de reden voor hem om niet meer verder te zoeken naar een nieuwe club. 

"Wie de Europese top wil halen, moet op alle vlakken bovengemiddeld goed zijn. Ik kon die stap niet maken, wellicht omdat ik te frêle was", aldus Martens donderdag in de Belgische krant Het Nieuwsblad. 

"Dat moet ik durven toegeven. Ik ben nooit jaren aan een stuk fit geweest, waardoor ik nooit kon investeren in mezelf".

Voldaan

Martens speelde van 2006 tot en met 2014 bij AZ. Hij werd in 2009 kampioen met de Alkmaarders onder leiding van trainer Louis van Gaal. Ondanks zijn blessureleed kijkt hij voldaan terug op zijn carrière.  

"Ik ben kampioen geworden, speelde een EK voor beloften, Olympische Spelen. Ik ben tevreden."

In 2008 was Martens aanvoerder van het olympisch elftal van België dat vierde werd op de Spelen in Peking. In die ploeg speelde hij onder meer samen met Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini, Kevin Mirallas, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé.

Naast AZ en PAOK speelde de middenvelder voor Anderlecht, RKC Waalwijk en Cercle Brugge. Hij gaat zich voorlopig richten op een carrière als jeugdtrainer.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie