Schaatsen

Bergsma verlengt contract bij Team Clafis tot na Spelen 2018

Jorrit Bergsma heeft woensdag zijn contract verlengd bij Team Clafis tot na de Olympische Spelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

De 30-jarige schaatser rijdt al sinds 2014 voor het team van coach Jillert Anema, waar hij sinds 2009 mee samenwerkt.

Bergsma werd bij de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji olympisch kampioen op de 10 kilometer. Hij kroonde zich in 2013 en 2015 ook tot wereldkampioen op die afstand.

Afgelopen winter vielen de prestaties van Bergsma wat tegen. De grootste teleurstelling voor de Fries was dat hij zich op de 10 kilometer niet wist te plaatsen voor de WK afstanden en hij zijn titel dus niet kon verdedigen.

Eerder deze maand liet Bergsma zich nog ontvallen niet zeker te weten of hij bij Team Clafis wilde blijven. Hij zei alles op een rijtje te willen zetten voordat hij een beslissing zou nemen. Dat heeft nu dus geleid tot een langer verblijf bij de ploeg van Anema.

Schouten

Ook Irene Schouten verlengde haar contract woensdag bij Team Clafis. De specialiste op de massastart rijdt ook komend jaar voor het team van Anema.

Heather Richardson-Bergsma, de echtgenote van Bergsma, zette haar handtekening begin deze maand al onder een nieuwe verbintenis tot medio 2019 bij Team Clafis.

De formatie legde eerder ook al onder meer Carien Kleibeuker en Arjan Stroetinga langer vast.

Lees meer over:
Tip de redactie