Excelsior wil duidelijkheid van KNVB over sanctie FC Twente

Degradatiekandidaat Excelsior wil van de KNVB duidelijkheid over de sanctie die FC Twente gaat krijgen voor het financiële wanbeleid van de club.

Twente heeft miljoenen schuld en heeft diverse keren de financiële regels van de voetbalbond overtreden. Dat voelt voor veel Eredivisieclubs die zich wel aan de regels hebben gehouden onrechtvaardig.

"Het is een vervelende situatie voor iedereen, omdat er zoveel onduidelijkheid is", aldus algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior tegenover RTV Rijnmond.

"We naderen het einde van de competitie en willen weten waar we aan toe zijn. Wij en andere clubs vechten tegen degradatie. Het kan zijn dat we straks nacompetitie spelen en degraderen en dat later bekend wordt gemaakt dat FC Twente alsnog gestraft wordt."

"We hoeven niet te ontkennen dat er daar dingen zijn gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen. Dat lijkt me duidelijk en dat zal ook niemand ontkennen. Dan is het belangrijk om te weten of daar een sanctie gaat plaatsvinden", zegt De Haan.

Jaarrekening

Excelsior is de huidige nummer zestien van de Eredivisie met 25 punten uit 28 duels. De Haan hoopt dat zijn club zich op eigen kracht weet te handhaven in de Eredivisie, maar sluit een protest niet uit mocht Excelsior toch degraderen.

De Haan: "Aan de onderkant is er het belang van degraderen, maar aan de bovenkant is er het belang wat betreft de verdeling van media-gelden. En dus is er voor iedereen het belang dat er snel duidelijkheid komt."

FC Twente heeft van de KNVB tot 1 mei uitstel gekregen voor het inleveren van een nieuwe jaarrekening. De club moest de drie eerder ingediende jaarrekeningen intrekken, met als gevolg een sanctie van de KNVB. Bij vijf sancties verliest de club zijn licentie.

Gudde

Eredivisie CV-commissaris Eric Gudde, tevens algemeen directeur van Feyenoord, bevestigt woensdag tegenover Voetbal International dat er veel onrust is bij Eredivisieclubs over de mogelijke straf voor FC Twente.

"Het zou bizar zijn als ergens in augustus een beslissing valt ten nadele van FC Twente. Hoe ga je dat oplossen met clubs die al zijn gedegradeerd?", aldus Gudde.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie

NUwerk

Tip de redactie