Voetbal

Daley Blind vindt zege op Engeland 'ontzettend belangrijk' voor Oranje

Daley Blind was dinsdagavond van mening dat de 2-1 zege op Engeland "ontzettend belangrijk" is voor het Nederlands elftal.

"Dit is een belangrijke overwinning voor de groep. We hebben er vandaag heel veel kracht en werklust in gestopt en dat werd uitbetaald. Dat is heel fijn voor de groep", aldus Blind voor de camera van SBS6.

De centrale verdediger, die de aanvoerdersband overnam van de geblesseerde Wesley Sneijder, vond het ook een verdiende zege.

"We hebben compact gespeeld en niet veel kansen weggegeven. Wij kregen een paar kleine mogelijkheden en in de tweede helft viel het allemaal net onze kant op. Dat hebben we zelf afgedwongen."

Blind stelde dat de overwinning op Wembley op dit moment veel waard is voor Oranje. "Voor de fase waarin we nu zitten is deze zege ontzettend belangrijk. We hebben laten zien een echt team te zijn. Engeland is natuurlijk ook een topland."

Janssen

Blind sprak ook vol lof over Vincent Janssen, die bij zijn basisdebuut gelijk trefzeker was vanaf elf meter. "Hij bleef maar gaan. Ik denk dat de verdedigers van de tegenstander niet blij met hem waren."

"Hij was heel gretig. Hij schiet de penalty in de kruising en dat zegt wel iets over zijn zelfvertrouwen. Ik ben ontzettend blij voor hem."

NUwerk

Tip de redactie