Voetbal

Koeman blij dat hij aanwezig kon zijn bij herdenkingsdienst Cruijff

Ronald Koeman was blij dat hij dinsdagmiddag aanwezig kon zijn bij de speciale herdenkingsdienst van FC Barcelona voor de donderdag overleden Johan Cruijff.

De huidige trainer van Southampton was goed bevriend met Cruijff en zijn naaste familie. De voetballegende was medio jaren tachtig de trainer van Koeman bij Ajax en later bij Barcelona.

"Het viel niet altijd mee als speler en als trainer, maar zijn familie zit in ons hart. Voor hen is het moeilijk, ik vind het knap dat ze er zijn vandaag. Dat Danny er ook is, vind ik grote klasse. Ik ben blij dat ik haar sterkte heb kunnen wensen", aldus Koeman voor de camera van de NOS.

Koeman sprak vol lof over Cruijff, die overleed aan de gevolgen van longkanker. "Alles waar Barcelona voor staat, is begonnen bij Cruijff. De manier van spelen, de bekendheid. Veel trainers na hem hebben dat ook gedaan, zoals Rijkaard, Guardiola en Enrique. Maar het is bij één man begonnen en dat is Johan."

"Waar op de wereld je ook was, iedereen kende Cruijff. Hij was zo bepalend voor iedereen en laat een ongelooflijke indruk achter. De impact die hij had was groot. Het verbaast me niet dat iedereen nog met hem bezig is."

Swart

Koeman reisde samen met Sjaak Swart af naar Camp Nou. Ook de oud-ploeggenoot van Cruijff bij Ajax was onder de indruk van de sfeer in de Catalaanse stad.

"Ik ben blij dat ik ondanks mijn vliegangst in het vliegtuig ben gestapt en dat ik de familie zelf in mijn handen heb gehad. Als ik al die mensen zie, dan treur ik. Het is allemaal zo snel gegaan."

"Johan was een goede jongen, die voor iedereen klaarstond. Hij was het beste dat we hadden. Ik hoop dat het stadion van Ajax de Cruijff Arena wordt. Hij heeft het verdiend."

Lees alles over het overlijden van Cruijff in ons dossier

Tip de redactie