Ruim 33.500 supporters en belangstellenden zijn in de afgelopen dagen in de Amsterdam Arena geweest om afscheid te nemen van Johan Cruijff.

Ajax heeft dat dinsdagavond na sluiting van de condoleanceregisters gemeld. De club is diep onder de indruk van de belangstelling en bedankt iedereen voor de hartverwarmende reacties en steun.

De condoleanceregisters worden overgedragen aan de nabestaanden van de overleden clubicoon van de Amsterdammers. De Arena, die volgens tot dusver bijna 60.000 mensen op petities.nl moet worden omgedoopt tot Johan Cruijff Stadion, was sinds zaterdag elke dag geopend voor het afscheid.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Ajax in de Arena tegen PEC Zwolle staat zondag ook in het teken van het overlijden van Cruijff, kondigde de club aan. De precieze invulling wordt later bekendgemaakt.

In Amsterdam gaan sinds de dood van de legendarische nummer 14 stemmen op om de Arena te vernoemen naar Cruijff, die als speler en trainer furore maakte bij Ajax.

Ook in Barcelona werd een herdenkingsplek voor Cruijff ingericht. Liefst 60.525 fans, waarvan 15.903 op de slotdag, namen de moeite om afscheid te nemen van de clubicoon bij Camp Nou.

Video: Fans bewijzen Cruijff laatste eer

Fans bewijzen Cruijff laatste eer in Arena
Fans bewijzen Cruijff laatste eer in Arena

Lees alles over het overlijden van Cruijff in ons dossier