Voetbal

Oranje-topscorer Manon Melis zet punt achter interlandloopbaan

Voetbalster Manon Melis zet een punt achter haar interlandloopbaan. De 29-jarige speelster van het Amerikaanse Seattle Reign FC heeft bij bondscoach Arjan van der Laan aangegeven zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands vrouwenelftal.

Melis kwam in 136 interlands tot 59 doelpunten en is daarmee topscorer aller tijden van Oranje.

Onlangs slaagden de Nederlandse vrouwen er niet in om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro.

"Ik heb twaalf jaar met heel veel plezier in Oranje gespeeld. Ik ben trots dat ik onderdeel was van dit geweldige team en dat ik de ontwikkeling van ons elftal en het vrouwenvoetbal in het algemeen meegemaakt heb. Mijn focus ligt nu volledig bij Seattle Reign FC, waar de competitie in april start", aldus Melis in een verklaring van de KNVB.

Melis mist door haar afscheid het EK van volgend jaar zomer in Nederland. Ze speelde eerder wel op de EK's van 2009 en 2013. Op het WK van 2015 reikte ze met Oranje tot de achtste finale.

Respect

"Ik heb een korte tijd met Manon samengewerkt, maar ik heb genoten van haar inzet en professionaliteit", aldus bondscoach Van der Laan. 

"Ze is een razendsnelle aanvaller die heel belangrijk voor Oranje is geweest met haar vele doelpunten en assists. Ze zal zeker gemist worden, maar ik respecteer haar keuze om zich volledig te richten op haar carrière in Amerika. Ik wens haar dan ook veel succes."

Lees meer over:
Tip de redactie