Formule 1

Mercedes-baas heeft weinig vertrouwen in tweede kans kwalificatiesysteem

Mercedes-baas Toto Wolff heeft er weinig vertrouwen in dat het nieuwe kwalificatiesysteem bij de Grand Prix van Bahrein wel voor positieve reacties gaat zorgen.

Het systeem waarbij steeds een coureur met de slechtste tijd afvalt kende zijn debuut bij de eerste Grand Prix van het seizoen in Melbourne, maar werd niet goed ontvangen.

De nieuwe manier van kwalificeren is afgelopen week besproken door de regelbepalende Strategy Group van de Formule 1, maar er was geen meerderheid om per direct veranderingen door te voeren.

"We zullen dit weekend dus een tweede kans zien voor het nieuwe systeem na een weinig indrukwekkend debuut in Australië. De teams waren allemaal niet positief", aldus Wolff tegenover Autosport.com.

"Het is ons niet gelukt om het juiste format te vinden en ik zie niet in hoe het komend weekend in Bahrein opeens leuker is voor de fans."

Wolff hoopt dat de Formule 1-bestuurders in de toekomst beter na zullen denken over dit soort ingrijpende veranderingen.

"Alle ogen zijn nu gericht op de kwalificatie, dus we moeten zorgen dat we vanaf nu doordachte en intelligente beslissingen nemen om het systeem beter te maken. De fans willen spannende races op een manier die iedereen begrijpt en met de beste coureurs, in die volgorde", stelt Wolff.

Ecclestone

Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, zei na de hevige kritiek vorige week dat dat Formule 1-coureurs nog minimaal één keer volgens het nieuwe format de kwalficaties zullen rijden.

Het beleid is tegen het zere been van de coureurs, die woensdag nog in een open brief pleitten voor herziening van de manier waarop de Formule 1 wordt geleid en voor aanpassing van de besluitvorming.

Lees meer over:
Tip de redactie