Voetbal

Wenger twijfelt niet over toekomst bij Arsenal ondanks onvrede fans

Arsène Wenger rekent erop dat hij ook volgend seizoen hoofdtrainer is van Arsenal. Ondanks de kritiek van de supporters van de Londense club, die Arsenal opnieuw een tegenvallend seizoen zien spelen.

"Ik twijfel niet, want ik werk hier met volledige toewijding. Ik geef elke dag alles en ik hou van deze club'', aldus de 66-jarige coach tegenover BeIN Sports.

Arsenal maakt een matige periode door met slechts twee overwinningen in de laatste negen wedstrijden.

De topclub uit Londen werd onlangs uitgeschakeld in de Champions League door FC Barcelona en in de FA Cup was Watford in de kwartfinale te sterk. Met elf punten achterstand in de Premier League op Leicester City lijkt ook de eerste landstitel sinds 2004 een utopie.

Vaarwel

De resultaten kwamen Wenger op veel kritiek te staan van supporters, die de Fransman middels spandoeken bedankten voor de mooie herinneringen, maar het tijd vinden om vaarwel te zeggen.

"Dat zijn meningen en oordelen en die zijn altijd gelinkt aan de laatste resultaten, de laatste teleurstellingen of de laatste geluksmomenten", pareert Wenger de kritiek van de fans.

"Als ik wat doe is het voor honderd procent. Dat zal zo blijven zolang ik bij de club ben. Wat anderen zeggen, doet me niet zoveel. Het gaat erom dat ik zelf mijn toekomst bepaal."

Wenger is bezig aan zijn twintigste seizoen bij de 'Gunners' en staat nog tot de zomer van 2017 onder contract.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League

NUwerk

Tip de redactie