Voetbal

Engeland met Milner en Sturridge tegen Nederlands elftal

Engeland begint dinsdagavond met James Milner en Daniel Sturridge in de basis aan de oefeninterland tegen Nederland op Wembley.

"Zij gaan zeker spelen, maar de rest van de opstelling zien jullie morgen", zei de Engelse bondscoach Roy Hodgson maandag op zijn persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd.

Milner en Sturridge, die beiden bij Liverpool spelen, begonnen zaterdag nog op de bank in de wedstrijd tegen Duitsland, waarin Engeland een 2-0 achterstand omboog in een 3-2 zege.

Waarschijnlijk voert Hodgson veel meer wijzigingen door in vergelijking met het duel in Berlijn. "Ik wil andere spelers aan het werk zien", zei de bondscoach, die over ongeveer twee maanden zijn EK-selectie bekend moet maken.

Forster

De 30-jarige Milner zal voor het eerst de aanvoerdersband dragen bij de Engelse ploeg. De middenvelder is met zijn 57 interlands de meest ervaren international in de huidige Engelse selectie. De vaste captain Wayne Rooney is geblesseerd.

Zondag werd ook bekend dat doelman Jack Butland het treffen met het Nederlands elftal aan zich voorbij moet laten gaan. De doelman van Stoke City brak tegen Duitsland zijn enkel, waarna Southampton-keeper Fraser Forster voor hem in het veld kwam.

Tegen Oranje staat de 28-jarige Forster waarschijnlijk in de basis. Eerste doelman Joe Hart van Manchester City meldde zich geblesseerd af voor de interlands tegen Duitsland en Nederland.

De wedstrijd op Wembley begint dinsdag om 21.00 uur en staat onder leiding van de Spaanse scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz.

Engeland-Nederland is dinsdagavond live te zien op NU.nl en SBS6. De uitzending begint om 20.25 uur.

Lees meer over:
Tip de redactie