Oranje Zwart is er maandag niet in geslaagd de halve finales te bereiken van de Euro Hockey League, de belangrijkste Europese competitie. Amsterdam schaarde zich wel bij de laatste vier.

Oranje Zwart redde het in de kwartfinales in het Amstelveense Wagener Stadion niet tegen Harvestehuder. Het werd 4-4, waarna de Duitsers sterker waren in de shoot-outs (6-5).

Nadat Michael Körper de Duitse club op voorsprong had gezet, nam Oranje Zwart het initiatief volledig over en stond het na dik een halfuur 4-1 door treffers van Jelle Galema (twee keer), Niek van der Schoot en Benjamin Stanzl.

Harvestehuder knokte zich echter knap terug tot 4-4, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Toen Galema de achtste voor Oranje Zwart miste, maakte Körper het af.

Vorig jaar wist Oranje Zwart de EHL nog te winnen. Vanwege een fusie met EMHC zal de Eindhovense hockeyclub in juli verder gaan als Oranje Rood.

Kampong

Amsterdam won later op maandag in de kwartfinale van het Spaanse Real Club de Polo (2-1). Roberto Tigges en Valentin Verga zorgden in de eerste helft voor een voorsprong van 2-0. Na rust hield Amsterdam met de nodige moeite stand.

Kampong wist zich zondag al te plaatsen voor de halve finales. De Utrechtse club won met 5-1 van het Duitse Rot Weiss Köln. Ook het Spaanse Atlètic Terrassa is zeker van een plek bij de laatste vier dankzij een overwinning zondag op het Belgische KHC Leuven. 

De Final Four van de EHL wordt op 14 en 15 mei gespeeld in Barcelona.