De Nederlandse judo-equipe heeft zondag op de slotdag van de Grand Prix van Tbilisi nog eens twee gouden en een zilveren plak veroverd.

Marhinde Verkerk en Noël van 't End wonnen in hun gewichtsklassen nadat zaterdag Kim Polling al voor het eerste goud had gezorgd. Roy Meyer ging naar huis met zilver.

Verkerk vocht in de finale in de klasse tot 78 kilogram in een Nederlands onderonsje met Guusje Steenhuis. Verkerk kreeg onlangs al de voorkeur boven Steenhuis toen de olympische tickets werden uitgedeeld. Ze won de partij op straffen.

Verkerk versloeg Steenhuis voor de vierde keer in zes duels en voor de eerste keer dit jaar.

Van 't End (-90 kg) won de finale met een yuko en een waza-ari van de Zweed Marcus Nyman. Roy Meyer werd in de klasse boven 100 kg pas in de finale gestuit door de Israëliër Or Sasson met een yuko.

Zaterdag pakte Polling al het goud door in de finale op ippon de Française Fanny Estelle Posvite te verslaan.

Korrel

In de klasse tot 63 kilogram kwam Annicka van Emden zaterdag niet in de buurt van de prijzen. In de kwartfinales werd ze op ippon uitgeschakeld door de Britse Gemma Gibbons, in de herkansing bleek de Russin Marta Labazina te sterk.

Een dag later was het toernooi voor Michael Korrel in de klasse tot 100 kilogram na twee ronden voorbij. Hij verloor op ippon van de Brit Benjamin Fletcher. Tessie Savelkouls bleef steken in de eerste ronde. In de klasse boven 78 kilogram verloor ze van de Turkse Kayra Sayit.