Voetbal

Bondscoach Blind kan leven met nipte nederlaag tegen Frankrijk

Bondscoach Danny Blind kon vrijdagavond wel leven met de 3-2 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Frankrijk in de Amsterdam Arena.

"We speelden tegen een goede tegenstander. Hier leren wij alleen maar van. Zij zijn op veel facetten veel verder dan wij", zei Blind voor de camera van SBS6.

De keuzeheer baalde wel van de late 3-2 van Blaise Matuidi, die vlak na de gelijkmaker van Ibrahim Afellay viel. 

"Als je vlak voor tijd terugkomt tot 2-2, dan is het sneu dat je alsnog met een nederlaag van het veld moet stappen. Ook al zou het niet helemaal rechtvaardig zijn geweest als het gelijk was gebleven", erkende Blind.

De 54-jarige Zeeuw was van mening dat het geplande eerbetoon aan de donderdag overleden Johan Cruijff geen invloed had op zijn spelers.

"Daar ga ik niet vanuit. Op het moment dat het eerste fluitsignaal klinkt ben je prof en zit je vol in de wedstrijd. Dat zaten we inderdaad echter niet in de openingsfase. We waren niet scherp genoeg."

Ongelukkig

Oranje kwam nog voor de veertiende minuut, waarin het spel werd stilgelegd en spelers, staf en publiek applaudisseerden, op een 2-0 achterstand door doelpunten van Antoine Griezmann en Olivier Giroud.

"De 1-0 vond ik wat ongelukkig. De scheidsrechter hoefde niet te fluiten voor een vrije trap. Bij de 2-0 stonden we niet goed. Dan weet je dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden tegen een ploeg die technisch, tactisch en fysiek ontzettend sterk is."

"We deden het in de tweede helft beter. We gingen weer met vleugelspitsen spelen, zodat het wat herkenbaarder werd voor de spelers. Ik vind wel dat wij beide systemen moeten kunnen spelen, dus ook met vijf verdedigers."

Bekijk de reacties Daley Blind en Willems:

Tip de redactie