Darts

Van Gerwen speelt opnieuw gelijk in Premier League Darts

Michael van Gerwen heeft donderdag opnieuw gelijkgespeeld in de Premier League Darts. Raymond van Barneveld incasseerde een nederlaag tijdens de achtste speelronde in Liverpool.

De 26-jarige Van Gerwen moest genoegen nemen met 6-6 tegen Robert Thornton. 'Mighty Mike' ging met een voorsprong de laatste leg in, maar daarin verzekerde de Schot Thornton zich van een puntje.

Van Gerwen had vorige week tegen Phil Taylor nog een ruime voorsprong van 5-1 uit handen gegeven. De Brabander liet de zestienvoudig wereldkampioen toen terugkomen tot 6-6 in Glasgow.

Taylor kwam donderdag in Liverpool tegen Peter Wright ook niet tot winst en heeft nu net als Van Gerwen en de Schotse wereldkampioen Gary Anderson twaalf punten.

Van Barneveld

Van Barneveld verloor met 7-5 van Adrian Lewis. De 48-jarige Hagenaar kwam na een 6-3 achterstand nog terug tot 6-5, maar hij wist zijn eigen leg vervolgens niet te houden.

Het betekende al weer de vijfde nederlaag voor Van Barneveld, die eerder al verloor van Wright, Anderson, Michael Smith en James Wade.

De vijfvoudig wereldkampioen bezet na acht wedstrijden de zevende plaats op de ranglijst. Van Barneveld sprokkelde vooralsnog zes punten bijeen.

Volgende week vallen er twee darters af. Van Barneveld kan niet meer degraderen en is er dus op 12 mei sowieso bij in Ahoy Rotterdam.

Tip de redactie