Bert van Marwijk heeft donderdagavond met Saoedi-Arabië voor de zesde keer een zege geboekt in de WK-voorronde in de Aziatische regio. Maleisië werd in Jeddah met 2-0 verslagen. 

Saoedi-Arabië kwam pas in de tweede helft tot scoren. Eerst trof Mohammed Al-Sahlawi vijf minuten na rust doel. De aanvaller heeft nu 23 doelpunten gemaakt in 24 interlands. Taisir Al-Jassim maakte er een kwartier voor tijd 2-0 van.

In groep A van de voorronde staat de ploeg van Van Marwijk fier bovenaan met negentien punten uit zeven wedstrijden. Saoedi-Arabië wordt op de voet gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten. Van Marwijk gaat daar dinsdag met zijn spelers op bezoek voor het slotduel.

Alleen de groepswinnaar en de vier beste nummers twee kwalificeren zich voor de volgende ronde. In de derde fase van de kwalificatie in Azië worden vervolgens twaalf landen in twee poules van zes ondergebracht.

De top twee plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland, de twee nummers drie krijgen een herkansing in de play-offs.