PSV heeft donderdag vier supporters van de club een stadionverbod opgelegd na misdragingen in Madrid voor het Champions League-duel met Atletico.

Het viertal misdroeg zich door vrouwelijke bedelaars op een plein in Madrid te vernederen, onder meer door geldmunten te gooien en briefgeld voor hun ogen te verbranden.

PSV heeft in totaal zeven mensen weten te traceren, van wie er zes bij naam bij de club bekend zijn. De zevende fan ging vrijuit omdat hij niet aantoonbaar iets fout had gedaan. De stadionverboden verschillen in duur van één tot maximaal drie jaar.

Algemeen directeur Toon Gerbrands: "PSV heeft duidelijk aangegeven dat dit alle normen en waarden van de club te buiten gaat. We hebben al het mogelijke gedaan om daders op te sporen en hen een sanctie te geven. Wat ons betreft is daarmee het hoofdstuk Madrid afgesloten."

PSV werd in de achtste finales uiteindelijk na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld door Atletico Madrid. Beide ploegen kwamen in de eerste 120 minuten niet tot scoren.

Video: PSV-fans kleineren bedelaars

PSV-fans kleineren bedelaars
PSV-fans kleineren bedelaars