SKOPJE - Na afloop van een korte training in het gammele en slechts voor een kwart overdekte stadion van Skopje stapte zowel Roy Makaay als Pierre van Hooijdonk met een tevreden gevoel van het speelveld. Beide centrumspitsen hebben goede hoop dat ze zaterdagavond tegen Macedonië mogen beginnen. Eén van hen zal echter op de bank plaats moeten nemen.

Marco van Basten liet zich na afloop van de laatste oefening voor de tweede WK-kwalificatiewedstrijd niet in de kaart kijken. "Ik ben er voor mezelf wel uit", aldus de bondscoach. "Ik vertel mijn spelers echter pas op de dag van de wedstrijd of ze beginnen. Daarna zal het wel uitlekken."

Weinig duidelijkheid

De afsluitende training voor het duel met de nummer 92 van de wereldranglijst bood ook al weinig duidelijkheid. Tijdens de trainingen eerder deze week vormde Roy Makaay vaak met Romeo Castelen en Dirk Kuijt het aanvalstrio van het Nederlands elftal.

"Maar dat zegt mij weinig", aldus Van Hooijdonk vrijdag even voor vertrek naar Skopje. "Alsof ik tijdens het duel met de Tsjechen niet al heb bewezen dat ik goed met Kuijt en Castelen kan samenspelen. "Ik zou eigenlijk niet weten waarom ik niet zou beginnen. Ik wacht wel af."

Geduld

De bij Bayern München razend populaire Makaay rekent eveneens op een basisplaats. "Het ziet er volgens mij wel redelijk voor me uit", glimlachte hij. "Maar ik weet het ook niet. Ook mij rest dus niets anders dan geduld hebben."

Vermoedelijke opstelling Nederland: Van der Sar; De Jong, Heitinga, Cocu en Van Bronckhorst; Van Bommel, Sneijder en Davids; Castelen, Makaay en Kuijt.