Max Verstappen laat weten geen probleem te hebben met Carlos Sainz. De Nederlandse coureur van Toro Rosso maakte zich zondag na de Grand Prix van Australië nog boos op zijn Spaanse teamgenoot. 

De 18-jarige Verstappen zat na een slechte pitstop in de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen lang achter zijn drie jaar oudere teamgenoot. De Limburger wond zich over de radio op dat Sainz hem niet liet passeren.

De ergste kou lijkt inmiddels echter uit de lucht te zijn. "Om eerlijk te zijn voelt het niet als een big thing", reageert Verstappen woensdag luchtig op de website Laureus.com. "Het houdt me niet bezig, ik kijk al weer vooruit."

"We willen elkaar op de baan verslaan, maar ik denk dat iedereen dat wil. Buiten de baan gaat alles goed, dus er is niets om je zorgen over te maken."

Verstappen en Sainz hebben de gebeurtenissen nog niet met elkaar uitgesproken. "We hebben net een lange reis uit Australië achter de rug, daar hebben we nog geen tijd voor gehad. Maar ik zie het probleem niet zo", aldus Verstappen.

Sainz liet zich maandag al in soortgelijke woorden uit. Hij sprak van "gezonde rivaliteit". Sainz werd negende op het circuit van Melbourne, vlak voor Verstappen, die genoegen moest nemen met de tiende plek.