De UEFA heeft woensdag ontkend dat er op het Europees kampioenschap duels zonder publiek gespeeld zullen worden als er sprake is van grote dreiging op een terroristische aanslag.

Giancarlo Abete, bestuurder van de Europese voetbalbond, zei dinsdag naar aanleiding van de aanslagen in Brussel dat het spelen van EK-wedstrijden achter gesloten deuren niet uitgesloten is bij acute dreiging.

De UEFA zegt een dag later dit toch niet als optie te zien. "We zijn ervan overtuigd dat we voldoende veiligheidsmaatregelen nemen om alle wedstrijden door te kunnen laten gaan met publiek."

"Natuurlijk werken we aan diverse scenario’s en plannen mocht er een crisissituatie ontstaan tijdens het toernooi. We nemen de veiligheid van iedereen die betrokken is bij het EK zeer serieus", aldus de bond in een statement.

Elite-eenheden

Staatssecretaris van Sport in Frankrijk Thierry Braillard bevestigde woensdag dat het toernooi hoe dan ook doorgang zal vinden. "Het EK voetbal schrappen betekent toegeven aan deze lafaards."

"Op het gebied van veiligheid kunnen we echt niet méér doen. Terroristische dreigingen hebben we van begin af aan steeds meegenomen in onze veiligheidsmaatregelen. We willen zo veel mogelijk angst wegnemen. Elk team krijgt bewaking van elite-eenheden van de politie en alle trainingscomplexen en onderkomens worden constant bewaakt", aldus Braillard.