De oefeninterland tussen België en Portugal wordt volgende week dinsdag niet in Brussel maar in de Portugese stad Leiria gespeeld.

Eerder op de dag werd nog gemeld dat het duel helemaal niet door zou gaan vanwege de aanslagen dinsdag in Brussel.

Om veiligheidsredenen en uit voorzorg vroeg het stadsbestuur van Brussel aan de Belgische voetbalbond om de wedstrijd te schrappen. De bond ging akkoord, maar de Portugese bond kwam vervolgens met het voorstel de wedstrijd in Portugal af te werken. Daar stemde de Belgische bond mee in.

Fans van de Rode Duivels zijn niet welkom in Leiria, laat de Belgische bond weten. Het is voor Portugal ook te kort dag om nog kaartjes voor het duel te verkopen. Wel wordt onderzocht of mensen die kaartjes hebben voor Portugal-Bulgarije van aanstaande vrijdag ook dinsdag naar Portugal-België mogen.

In aanloop naar de interland tegen Portugal werden de trainingen van de Belgen op dinsdag en woensdagochtend wel geschrapt vanwege de aanslagen. .

Duitsland-Nederland

Bij de aanslagen op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek in het centrum van de stad kwamen zeker 31 mensen om het leven en raakten 260 mensen gewond.

Op 17 november ging de interland tussen Duitsland en Nederland in Hannover helemaal niet door vanwege terreurdreiging. Vier dagen eerder werd Parijs getroffen door aanslagen, waarbij 130 doden vielen.