Viktor Fischer baalt ervan dat hij dit seizoen weinig speeltijd krijgt van trainer Frank de Boer bij Ajax. Hij ziet geen toekomst meer bij de Amsterdamse club als dat niet verandert.

"Het is een onhoudbare situatie", zegt de 21-jarige Deen tegenover het Deense TV2.

Fischer bereidt zich momenteel met Jong Denemarken voor op de EK-kwalificatieduels met Luxemburg en Armenië. Hij werd pas opgeroepen door de Deense bondscoach na de afmelding van Cardiff City-aanvaller Kenneth Zohore.

Fischer: "Ik voel me goed en ben in topvorm. Ik speel niet slechter dan normaal, maar de trainer kiest nu voor andere spelers in de basis. Daardoor moet ik me iedere keer richten op invalbeurten en mis ik wedstrijdritme."

De achtvoudig Deens international stond bijna veertien maanden aan de kant met een hamstringblessure. Voor die lange periode van herstel was hij een vaste basiskracht bij Ajax. Sinds hij terug is moet hij Amin Younes voor zich dulden bij de koploper van de Eredivisie.

Leren

Fischer heeft er vertrouwen in dat hij weer terug komt in de top, of dat nou bij Ajax is of bij een andere club. "Ik ben een goede speler, dus het is niet de vraag of ik terugkom maar wel wanneer. Ik word er wel moe van dat het nu niet gebeurt."

"Ik heb geleerd dat het op en neer kan gaan in het voetbal. Het is belangrijk om de goede periodes zo lang mogelijk te laten duren, dan ben je een echte topspeler. Als dat niet lukt, dan blijft je op en neer gaan. Ik hoop dat ik dat kan leren. Volgende keer dat ik een opleving krijg, is het belangrijk om dat niveau te handhaven."