Kiki Bertens heeft dinsdag het hoofdschema van het WTA-toernooi in Miami bereikt. De Wateringse won in de tweede en laatste kwalificatieronde met 6-3, 7-5 van Donna Vekic.

De 24-jarige Bertens had anderhalf uur nodig tegen haar Kroatische opponente, die achttien plaatsen hoger genoteerd staat op de wereldranglijst (108 om 90).

Bertens kwam al vroeg in de eerste set met 2-0 achter, maar won vervolgens vijf games op rij. Toen ze voor de set mocht serveren leverde de Nederlandse echter haar opslag in, maar in de servicebeurt van Vekic sloeg ze alsnog toe.

Ook in het tweede bedrijf was het Vekic die als eerste brak. Nu trok Bertens op 5-5 de stand gelijk. Twee games later brak ze opnieuw en sleepte ze de zege binnen.

Voor Bertens en Vekic was het hun tweede ontmoeting binnen een week. Afgelopen donderdag stonden de twee in de tweede ronde van het WTA-toernooi in San Antonio ook tegenover elkaar. Toen was Vekic in twee sets te sterk.

Woensdag neemt de Westlandse het in de eerste ronde op tegen Saisai Zheng. Bij winst op de Chinese stuit Bertens in de tweede ronde op de Russische Anastasia Pavlyuchenkova.