De Graafschap heeft van liefst twaalf spelers, waaronder sterkhouders Vincent Vermeij en Robin Pröpper, formeel de contracten opgezegd.

Ook de verbintenissen van Ted van de Pavert, Thijs Bouma, Andrew Driver, Lion Kaak, Piotr Parzyszek, Cas Peters, Karim Tarfi, Jeroen Tesselaar, Kristopher Vida en Nathaniel Will werden dinsdag opgezegd.

De contracten van de twaalf spelers lopen na dit seizoen allemaal af. Wettelijk gezien moet de club de verbintenissen voor 1 april opzeggen, anders worden die automatisch met een jaar verlengd.

De Graafschap kan in een later stadium alsnog besluiten om de spelers een nieuw contract aan te bieden.

In de Eredivisie vechten de Achterhoekers momenteel tegen degradatie. Met nog zes competitieduels te gaan bezetten de 'Superboeren' de zeventiende positie, met één punt meer dan hekkensluiter SC Cambuur.

Heracles

Ook Heracles Almelo besloot dinsdag om enkele contracten formeel op te zeggen. De Tukkers nemen na dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid afscheid van Rick Hemmink, Gino Bosz, Menno Heerkes en Bas Sibum.

Aanvoerder Mark-Jan Fledderus, Iliass Bel Hassani, Wout Weghorst en Joey Pelupessy zagen de opties in hun contracten wel gelicht worden, waardoor zij automatisch een jaar langer aan de club verbonden zijn. Bij Fledderus is dat automatisch gebeurd op basis van zijn aantal gespeelde wedstrijden van dit seizoen.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie