Timo Letschert heeft dinsdag met een scheenbeenblessure de training van het Nederlands elftal moeten verlaten.

De 22-jarige verdediger van FC Utrecht, die zijn debuut maakt in de selectie van Oranje, haakte af tijdens het partijspel op het veld van Quick Boys in Katwijk. Hij bedekte zijn gekwetste scheenbeen met een zak ijs.

Volgens Letschert is het geen ernstige blessure. ''Ik kreeg een tik, maar het valt geloof ik wel mee."

De verdediger van FC Utrecht maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal, dat vrijdag oefent tegen Frankrijk en vier dagen later op bezoek gaat bij Engeland.

Bondscoach Danny Blind kon verder over een fitte selectie beschikken tijdens de oefensessie. Patrick van Aanholt, Rick Karsdorp en Ibrahim Afellay waren ook van de partij.

Ze werden maandag alsnog opgeroepen nadat Ron Vlaar, Erik Pieters, Daryl Janmaat, Jürgen Locadia en Davy Pröpper zich geblesseerd hadden afgemeld.

Debuut

Het zou kunnen dat Letschert in de komende twee oefeninterlands mag debuteren voor Oranje. Blind kiest waarschijnlijk voor een spelsysteem met drie centrale verdedigers.

In dat geval hebben Daley Blind, Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma een grote kans op een basisplaats. Letschert is de vierde en laatste centrale verdediger in de selectie van het Nederlands elftal.