De Belgische voetbalbond overlegt met de veiligheidsdiensten van België over het doorgaan van de trainingen van de nationale ploeg en het oefenduel van volgende week dinsdag met Portugal.

Dit naar aanleiding van de aanslagen op het vliegveld en in het centrum van Brussel dinsdag. Ook de Portugese bond staat in nauw contact met de Belgische bond en de autoriteiten over het duel.

De oefenwedstrijd tussen België en Portugal staat gepland voor dinsdag 29 maart om 20.45 uur in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel.

Het team van bondscoach Marc Wilmots zou dinsdag om 16.30 uur voor het eerst trainen in Neerpede net buiten Brussel, maar die training is afgelast.

"We zijn allemaal met onze gedachten bij de slachtoffers. Voetbal is onbelangrijk vandaag", aldus het Twitteraccount van de Rode Duivels.

De 23-koppige selectie van België is sinds maandagavond bijeen.

KNVB

Ook de KNVB overlegt dinsdagmiddag over de veiligheid rond de oefeninterland van het Nederlands elftal vrijdag tegen Frankrijk in de Arena. Die wedstrijd gaat vooralsnog gewoon door.

"De bijeenkomst van dinsdag stond al gepland, maar de dynamiek van de meeting is door de aanslagen natuurlijk wel veranderd", zo laat een woordvoerder van de voetbalbond weten.

Het Nederlands elftal zag vorig jaar november een oefeninterland tegen Duitsland in Hannover op het laatste moment afgelast worden wegens terreurdreiging.

''We hebben toen goed gereageerd, maar iedereen moet weten wat hij moet doen als er mogelijk weer iets dreigt te gebeuren. Daarom was de bijeenkomst van dinsdagmiddag al belegd. Het is niet zo maar een gesprekje hoor. Dat duurt wel 2,5 uur.''

De KNVB laat het eventueel afgelasten van het oefenduel over aan de overheid. "Wij moeten er alleen voor zorgen dat we in de aanloop naar een interland goed op alles zijn voorbereid.''

Anderlecht-NEC

Het oefenduel tussen NEC en Anderlecht gaat donderdag mogelijk niet door. De club uit Nijmegen wacht af wat Anderlecht besluit na de aanslagen.

De clubs zouden een besloten wedstrijd spelen in Brussel. Het duel was om die reden ook niet aangekondigd.

''Maar de wedstrijd was gepland voor de gebeurtenissen van vandaag'', aldus een woordvoerster van de Eredivisionist uit Nijmegen. ''Het is niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren.''