Douwe de Vries schaatst ook komend seizoen voor Lotto-Jumbo. De ploeg van kopman Sven Kramer meldt maandag dat het de verbintenis met de 33-jarige schaatser met een jaar heeft verlengd.

De Vries rijdt sinds 2014 voor de formatie van coach Jac Orie. Daarvoor was hij bij TVM ook twee seizoenen ploeggenoot van Kramer.

De voormalig marathonschaatser kroonde zich dit jaar samen met Jan Blokhuijsen en Arjan Stroetinga tot wereldkampioen op de ploegenachtervolging. Ook werd hij tweede op het NK allround en veroverde hij bij de NK afstanden brons op de 5 kilometer.

"Na de Olympische Spelen van Sochi had ik eerlijk gezegd niet het idee dat ik nog vier jaar zou doorgaan, maar bij deze ploeg heb ik juist de twee beste seizoenen uit mijn loopbaan gehad. Daarom ga ik ook met volle overtuiging verder'', aldus De Vries.

Verheugd

Coach Jac Orie is ook verheugd dat de Fries nog een jaar langer aan zijn team verbonden zal zijn. "Douwe is een vaste waarde in onze allroundploeg. Een jongen met heel veel ervaring en een professionele instelling."

"We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Douwe ook komend jaar weer kan meedoen bij de titeltoernooien en daarnaast verwacht ik dat enkele jonge jongens kunnen profiteren van zijn ervaring."

Eerder legde Lotto-Jumbo Kramer, Kjeld Nuis en Gerben Jorritsma vast tot en met de Olympische Spelen van 2018. Ook talent Sanneke de Neeling beschikt over een doorlopend contract.