Aanvaller Anwar El Ghazi heeft er moeite mee dat hij de afgelopen wedstrijden van Ajax genoegen moest nemen met een reserverol.

"Het is topsport maar ik baal ervan. Je moet het accepteren maar dat is voor mij heel moeilijk", erkende de 20-jarige El Ghazi zondag na de zege bij PSV (0-2).

De vleugelspeler begon ook in de topper in het Philips Stadion op de bank omdat Lasse Schöne van trainer Frank de Boer de voorkeur kreeg als rechtsbuiten.

De jeugdinternational mocht twintig minuten voor tijd wel invallen als spits en zorgde minder dan vijf minuten later voor de beslissende treffer.

"Als je een doelpunt mag meepikken, ben je hartstikke blij. Of je de oude El Ghazi hebt gezien, dat denk ik niet. Het is wel een stap in de goede richting", stelde hij.

Dijks

Mede door de elfde competitietreffer van dit seizoen van El Ghazi nam Ajax de koppositie in de Eredivisie over van PSV. De Amsterdammers hebben een voorsprong van twee punten met nog zes wedstrijden te gaan.

Mitchell Dijks heeft er na de zege in Eindhoven veel vertrouwen in dat de ploeg van De Boer aan het eind van de rit het kampioenschap mag gaan vieren.

"Wij gaan geen punten verspelen. Dat gaat niet gebeuren", aldus de linksback tegen AT5. "De kenners dachten dat PSV ging winnen vandaag, die hebben we mooi de mond gesnoerd."