Tom Dumoulin gaat maandag van start in de Ronde van Catalonië. De deelname van de renner van Giant-Alpecin was onzeker geworden, nadat hij zich wegens ziekte had moeten afmelden voor de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo.

Dumoulin heeft in de rittenkoers uit de World Tour onder anderen gezelschap van de Fransman Warren Barguil en Laurens ten Dam.

Bij zijn laatste optreden gaf de Limburger vorige week op de slotdag van Parijs-Nice een top tien-klassering weg. Dumoulin klaagde toen al over zijn fitheid.

Even vreesde de tijdrijder dat hij toch niet zou kunnen meedoen in Catalonië. Vanwege een staking van de Franse luchtverkeersleiders zat Dumoulin urenlang vast op een vliegveld. "Ik ben weliswaar weer fit, maar kan nu misschien niet starten vanwege de stakingen. Dit land brengt me weinig geluk'', meldde hij via Twitter.

Een uurtje later stuurde de kopman van Giant-Alpecin echter toch vanuit het vliegtuig een foto de wereld in. "Iets of iemand wil me niet in Catalonië hebben, maar ik sta daar morgen toch om 12.35 uur aan de start'', aldus Dumoulin.

Froome

De Ronde van Catalonië begint maandag met een etappe over bijna 176 kilometer, met start en finish in Calella.

De Spaanse rittenkoers is dit jaar erg sterk bezet met onder anderen Chris Froome, Fabio Aru, Nairo Quintana en Alberto Contador, die samen elf grote rondes wonnen.