Ajax-trainer Frank de Boer was zondag ontzettend blij met de 2-0 zege bij PSV, waardoor de Amsterdammers de koppositie in de Eredivisie heroverden.

"In de eerste helft hebben we niet goed gespeeld, maar na rust ging het stukken beter. PSV wist op een gegeven moment geen raad meer met ons", zei De Boer voor de camera van FOX Sports.

De oefenmeester zag Ajax voortvarend van start gaan, want al in de tweede minuut bracht Arek Milik de 1-0 op het scorebord.

"Dat was natuurlijk een fantastisch begin voor ons. Het was een fantastische voorzet van Joël Veltman en Milik kopte hem goed tegendraads binnen."

Beste kansen

De Boer was minder te spreken over het restant van de eerste helft. "We deden het na de goal van Milik niet goed. De linies stonden te ver uit elkaar, waardoor zij de nodige ruimte kregen en wij werden teruggedrongen."

"Na rust deden we het veel beter. PSV werd steeds ongeduldiger en ging lange ballen spelen. Wij kregen de beste kansen."

Video: De Boer: "PSV wist zich geen raad met ons"

De Boer: 'PSV wist zich geen raad met ons'
De Boer: 'PSV wist zich geen raad met ons'

De Boer gaf in de rust aan wat zijn spelers beter moesten doen. "Riechedly Bazoer stond in de eerste helft constant linkshalf, terwijl hij rechtshalf had moeten staan. Daardoor kwamen wij aan hun linkerkant in de problemen."

"In de tweede helft heeft Bazoer alleen maar rechtshalf gestaan en is PSV niet meer dreigend geweest. We profiteerden niet altijd even goed van de geboden ruimte. Na de 2-0 zag je hun koppies hangen."

Klaassen

Davy Klaassen sprak van een "zwaar potje''. De aanvoerder van de nieuwe lijstaanvoerder, met twee punten voorsprong op de titelverdediger, kwam echter tevreden tot de conclusie dat zijn ploeg in Eindhoven uitstekend overeind was gebleven.

"Niet in de eerste helft, die was nog niet zo goed van onze kant'', bekende Klaassen. "We konden niet op de juiste momenten en op de juiste manier druk zetten op hun opbouw. Mede daardoor kreeg PSV voor de rust redelijk wat kansen." 

"In de tweede helft hebben we stukken beter gespeeld. We kozen nu wel de juiste momenten om te voetballen. PSV heeft weinig kansen meer gekregen. Misschien waren ze inderdaad wel vermoeid door de wedstrijd tegen Atletico Madrid in de Champions League. Maar als je weinig weet af te dwingen, word je vanzelf moe.''