FC Twente-verdediger Stefan Thesker was dolgelukkig na afloop van het duel met AZ (2-2), waarin hij zijn ploeg met twee treffers een punt bezorgde.

De 24-jarige Duitser kopte in de 92e minuut de 2-2 binnen. Op aangeven van Hakim Ziyech was hij met een kopbal ook verantwoordelijk voor de 1-1.

"Ik kan het niet begrijpen en heb hier geen woorden voor. Twee doelpunten in één wedstrijd is mij nooit eerder gebeurd. Dat waren dus heel mooie momenten voor mij", zei Thesker na afloop tegen FOX Sports.

"Toen ik erin kwam dacht ik niet aan scoren, maar aan verdedigen. Toch probeer ik bij vrije trappen en corners wel altijd te scoren. Dat lukte vandaag wel heel goed."

Bij de verdediger werd begin dit jaar, kort na zijn komst naar Enschede, een tumor ontdekt en direct operatief verwijderd. Over die moeilijke periode praat hij liever niet.

"Ik heb een hele moeilijke tijd achter de rug. Verder wil ik het er niet meer over hebben, nu wil ik graag alleen over de goede dingen praten. Dit geeft mij en het hele team weer kracht."

Geluk

Thesker was blij dat hij zijn rentree mocht maken voor FC Twente. "Ik had een beetje geluk dat ik mocht invallen. Robbert Schilder pakte al vroeg een gele kaart, waardoor ik een kans kreeg op zijn positie. Het moment dat ik het veld op kwam was ook heel mooi."

Het zag er in de slotfase niet naar uit dat Twente nog een punt zou overhouden aan het duel, erkende Thesker. "AZ speelde echt goed en een punt leek er niet in te zitten voor ons. Toen we toch terugkwamen was het hele stadion blij met een punt."

Van den Brom

AZ-trainer John van den Brom baalde logischerwijs van de late 2-2. "Laat ik vooropstellen: als we hier hadden gewonnen, dan was dat niet verdiend geweest", aldus de coach voor de camera van de NOS.

"Het was een wedstrijd die over en weer ging. Hoog tempo en veel fouten. Dat maakt het voor de mensen leuk om naar te kijken. Ik heb mooie goals gezien, dus dat is ook goed. Maar als je zo dichtbij bent om een wedstrijd mee te pikken, dan moet je dat ook doen."

Van den Brom was ontevreden over het spel van de Alkmaarders in de eerste helft. "We hadden heel veel moeite met FC Twente. We kwamen moeilijk in ons eigen spel. We waren de bal snel kwijt en verdedigend stonden we telkens slecht."

"In de tweede helft ging het beter, maar het mag ons nooit overkomen dat we na de rode kaart van Zakaria El Azzouzi zelf ook al snel met een man minder verder moeten. Het was een onnodige overtreding van Stijn Wuytens. Dat was een cruciaal moment in de wedstrijd."

Van den Brom kon nog niet veel kwijt over Ron Vlaar, die het veld geblesseerd moest verlaten. "Ik ben geen dokter. Het schoot in zijn kuit en hij moest gelijk gewisseld worden. Consequentie voor ons was wel dat we opeens met een heel nieuw centrum kwamen te staan. Ik durf wel te stellen dat FC Twente daardoor twee keer scoorde uit een standaardsituatie."