Heracles Almelo heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de strijd om play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van trainer John Stegeman won in Friesland met 1-0 van sc Heerenveen.

Jaroslav Navratil tekende na iets meer dan een halfuur spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. 

Heracles komt door de zege op 44 punten uit 28 duels en bezet de zesde plek. Heerenveen heeft er tien minder en staat op de dertiende plaats. 

Heerenveen-trainer Foppe de Haan had vastgehouden aan het elftal dat een week eerder PSV in Eindhoven op 1-1 had gehouden. Heracles had vorige week voor het eerst na vier nederlagen weer eens gewonnen.

Ten opzichte van die zege op Cambuur (3-1) had Stegeman Robin Gosens op de linksbuitenpositie verkozen boven Brahim Darri.

Heerenveen-Heracles in beeld

Moeizaam

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Gosens schoot naast, terwijl aan de andere kant spits Mitchell Te Vrede een inzet door doelman Bram Castro gekeerd zag worden.

Uit het niets kwam Heracles in de 33e minuut op voorsprong. Op knap aangeven van Iliass Bel Hassani schoof Jaroslav Navratil de bal langs de uitgekomen doelman Erwin Mulder.

Heerenveen kwam kort voor rust nog goed weg. Thomas Bruns kopte naar de verre hoek, waar Caner Cavlan de bal met de schouder van de lijn haalde. 

Ook na rust slaagden de Friezen er maar niet in dreigend te worden. Op een poging van Sam Larsson na - gepareerd door Castro - bleef het lang rustig in het strafschopgebied van Heracles. 

Pas in het laatste kwartier werd Heerenveen echt gevaarlijk. Te Vrede kopte net naast terwijl Castro gestrekt naar de hoek moest op een inzet van Larsson. De gelijkmaker bleef echter uit. 

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie