Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag geplaatst voor de halve finale van het Masterstoernooi van Indian Wells. De Serviër en Spanjaard treffen elkaar zaterdag in de halve eindstrijd. 

De onderlinge score is sinds begin dit jaar in het voordeel van Djokovic: 24-23. Nadal won twee jaar geleden voor het laatst van de Serviër, in de finale van Roland Garros.

De 29-jarige Spanjaard bereikte vrijdag de laatste vier door Kei Nishikori te verslaan: 6-4 en 6-3. Nadal, nummer vijf van de wereld, dwong de Japanse nummer zes van de mondiale ranglijst in anderhalf uur op de knieën.

De drievoudig winnaar van het prestigieuze toernooi in Indian Wells krijgt nu titelverdediger Djokovic tegenover zich. De kampioen van de afgelopen twee edities had ruim twee uur nodig om de Fransman Jo-Wilfried Tsonga te verslaan: 7-6 (2) en 7-6 (2).

De andere halve finale gaat tussen de Belg David Goffin en Milos Raonic uit Canada.

Vrouwen

Bij de vrouwen bereikten Serena Williams en Victoria Azarenka de finale van het prestigieuze toernooi in Indian Wells. Williams, de nummer één van de wereld, versloeg de Poolse Agnieszka Radwanska in twee sets: 6-4 en 7-6 (1). Het was de tiende zege op rij voor Williams tegen Radwanska, die nog nooit van de Amerikaanse topspeelster heeft gewonnen.

Azarenka had drie sets nodig om de Tsjechische Karolina Pliskova in te rekenen: 7-6 (1), 1-6 en 6-2.

Williams won het toernooi in 1999 en 2001. Daarna bleef ze veertien jaar weg uit Indian Wells vanwege discriminerende opmerkingen uit het publiek nadat haar zus Venus Williams zich enkele minuten voor hun onderlinge duel in de halve finales had teruggetrokken.

Azarenka won de titel in Indian Wells in 2012.