Ajax-verdediger Joël Veltman is niet van mening dat de titelstrijd is beslist als Ajax zondag onverhoopt verliest bij koploper PSV.

"Dan is het niet over. PSV heeft ook punten verspeeld tegen sc Heerenveen (1-1, red), dus de kans is altijd aanwezig dat dat kan gebeuren", aldus Veltman in gesprek met Voetbal International.

Trainer Frank de Boer stelde echter tijdens zijn persconferentie dat een nederlaag in Eindhoven "dodelijk" zou zijn voor Ajax.

"Het is natuurlijk wel zo dat het toch wel een dompertje zou zijn als we daar gelijkspelen of verliezen", laat Veltman weten.

"Het gevoel bij ons is wel goed. Zonde dat we afgelopen zondag niet wisten te winnen van NEC (2-2, waardoor Ajax verzuimde de koppositie over te nemen, red), maar de knop moet om."

Verlenging

Veltman was blij dat PSV dinsdag nog een verlenging moest spelen tegen Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren verloren uiteindelijk na strafschoppen.

"Natuurlijk hoopte ik op een verlenging en dat ze extra moe zouden worden. Helaas voor het Nederlandse voetbal gingen ze niet door, maar het is voor ons wel lekker dat ze een mentaal tikje hebben opgelopen."

Ploeggenoot Mike van der Hoorn liet zich tegenover de NOS in soortgelijke woorden uit. "Dat kan voor ons geen nadeel zijn. Want dat ga je voelen. En misschien gaat het wel in de koppies zitten. We moeten daarom zorgen dat we niet met 1-0 achter komen, want dan hebben ze hun energie terug."

De verdediger zat vol bewondering voor de buis. "Het was leuk om te kijken hoe ze in vorm steken. Ik vond het zelf ook spannend aan het eind van de wedstrijd. De penaltyserie was leuk."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie