AZ-spits Vincent Janssen sprong vrijdagmiddag een gat in de lucht toen hij hoorde dat hij door bondscoach Danny Blind voor het eerst is opgeroepen voor Oranje.

"Onze teammanager kwam om vijf over twaalf het trainingsveld op en stak zijn duim naar me op. Toen wist ik genoeg", laat Janssen aan Voetbal International weten.

"Een minuut later vertelde de trainer dat Ron (Vlaar, red.) en ik erbij zaten. Vervolgens werden we gejonast, haha. Mooi momentje. Ik heb vervolgens wel even een uurtje lopen dromen."

Janssen behoort tot de 25-koppige selectie van het Nederlands elftal, dat gaat oefenen tegen Frankrijk (25 maart) en Engeland (29 maart).

"Ik dacht oprecht niet dat ik er nu bij zou zitten. Enerzijds wilde ik er gewoon niet van uitgaan, maar echt: ik had het niet verwacht", aldus de aanvaller van de Alkmaarders, die samen met de ook geselecteerde PSV'er Luuk de Jong topscorer van de Eredivisie is.

"Ik geloof het nu nog steeds niet helemaal, denk ik. Het besef zal vanavond wel komen. Maar daarna moet de focus weer op zondag, FC Twente-uit."

Droom

Janssen laat de komende tijd alles rustig op zich afkomen. "Ik heb nog geen seconde over doelen voor de komende anderhalve week nagedacht, daar is het te vroeg voor."

"Ik geniet hier al van, supervet dat ik erbij zit. Ik ga sowieso een prachtige ervaring opdoen de komende tijd. Het is een droom die uitkomt, nu al."