Voetbal

Cocu merkt dat spelers goed zijn hersteld van duel met Atletico

Phillip Cocu kan zondag in de topper tegen Ajax beschikken over een grotendeels fitte selectie, ondanks de zware Champions League-wedstrijd tegen Atletico Madrid van dinsdagavond.  

PSV werd in Madrid na een strafschoppenserie uitgeschakeld in de achtste finales. Volgens Cocu is zijn ploeg desondanks met "betrekkelijk weinig" fysiek ongemak uit die wedstrijd gekomen.

"We hebben de draad weer opgepakt. De trainingen stonden tot nu toe vooral in teken van herstel, maar de spelers voelen zich al beter", aldus de coach vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Ajax.

PSV begint als koploper aan de topper tegen de Amsterdammers. Hoewel de Eindhovenaren een belangrijke slag kunnen slaan in de titelstrijd, denkt Cocu niet dat de winnaar van de kraker per definitie ook kampioen wordt.

"Het is een belangrijke, maar geen allesbeslissende wedstrijd. De resterende wedstrijden zien er voor ons natuurlijk wel beter uit als we zondag van Ajax winnen."

Training PSV voor duel met Ajax in beeld

Details

PSV wist de eerste wedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam Arena met 2-1 te winnen. Cocu denkt dat de topper in Eindhoven beslist zal worden op basis van details.

"Wedstrijden tegen Ajax gaan altijd op en neer en mijn spelers zullen boven zichzelf uit moeten steken. Dat heeft mijn ploeg eerder laten zien, maar dat moet nu weer gebeuren."

De topper tussen PSV en Ajax begint zondagmiddag in Eindhoven om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie