Darts

Van Gerwen denkt dat hij beste spel in dartsgeschiedenis laat zien

Michael van Gerwen verwacht donderdagavond veel van de kraker tegen Phil Taylor in de zevende speelronde van de Premier League Darts.

"Ik denk dat mijn wedstrijd tegen Phil de mooiste van de avond is en hopelijk spelen we allebei goed. Phil is de grootste aller tijden, maar ik denk dat ik op dit moment het beste spel in de geschiedenis laat zien", toont Van Gerwen zich op de website van de PDC vol zelfvertrouwen.

"Ik denk dat ik de beste darter van het moment ben, maar Phil is de grootste die ooit heeft geleefd. Hij is nog steeds een geweldige speler."

Van Gerwen vindt dat de druk bij de zestienvoudig wereldkampioen ligt. "Ik weet dat ik de nummer één van de wereld ben en mensen zullen zeggen dat de druk bij mij ligt, maar de druk ligt bij hem. En anders legt hij zichzelf de druk wel op, ik ken Phil Taylor."

"Ik hoef niks te bewijzen, maar Phil wel. Ik heb hem de laatste paar keer verslagen tijdens televisietoernooien."

Hielen

Van Gerwen won liefst negen van de tien laatste ontmoetingen met Taylor. De Engelsman heeft desondanks een goed gevoel over het treffen in Glasgow.

"Ik kan niet wachten. Ik heb er zin in en Van Gerwen kan heel wat verwachten. Ik zit hem op zijn hielen, kom steeds dichterbij en ik blijf natuurlijk niet slecht scoren op mijn dubbels", aldus Taylor, die van mening is dat hij meedogenlozer moet worden.

"Ik blijf de druk op Michael opvoeren en ik denk dat ik één van de twee of drie spelers ben die hem goed tegenstand kan bieden, dus hij gaat iets beleven."

Taylor is wel onder de indruk van de gemiddeldes van Van Gerwen. De Brabander gooide onlangs met 123,4 het hoogste gemiddelde ooit op televisie. "Het zijn zijn concentratie en zijn agressie die het verschil maken. En hij denkt nooit dat hij een dubbel gaat missen. Maar als ik hem eenmaal te pakken krijg, kan hij zijn borst natmaken."

Tip de redactie