Voetbal

Olde Riekerink kijkt uit naar uitdaging bij Galatasaray

Jan Olde Riekerink had nooit gedacht dat hij een maand na zijn aanstelling als hoofd jeugdopleiding nu hoofdcoach zou zijn bij Galatasaray.

"Een onverwachte wending en een enorme uitdaging", beschrijft Olde Riekerink zijn aanstelling als hoofdtrainer van Galatasaray in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken.

De 53-jarige Olde Riekerink werd woensdag aangesteld als hoofdcoach van de Turkse club, als opvolger van de eerder ontslagen Mustafa Denizli.

De voormalig assistent-trainer van onder meer Ajax en FC Porto wacht een zware klus. De club staat vijfde in de Turkse competitie, één punt achter nummer vier Istanbul Basaksehir.

Die plek zou aan het eind van het seizoen recht geven op een plek in de Europa League, ware het niet dat Galatasaray eerder deze maand door de UEFA voor één seizoen werd uitgesloten van Europees voetbal wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels.

Uitzitten

Toch blijft het behalen van Europees voetbal volgens Olde Riekerink het doel. "Pas dan kunnen wij de straf uitzitten. Als we dat niet halen, blijft de straf staan", aldus de trainer.

"We staan ook nog in de halve finales van de beker. De winnaar plaatst zich ook voor Europa, dus dat is onze hoofddoelstelling."

Zondag zit de oud-speler van onder meer Sparta voor het eerst op de bank tijdens de kraker tegen aartsrivaal Fenerbahçe. Olde Riekerink is zich ervan bewust dat het duel wordt gezien als de wedstrijd van het jaar in Istanbul. 

"Dat gaat een aardige heksenketel worden."

Sneijder

De voormalig jeugdtrainer van Ajax is door de clubleiding van Galatasaray doorgeschoven omdat interim-trainer Orhan Atik niet over de juiste papieren beschikt.

Olde Riekerink was pas een maand in dienst als hoofd jeugdopleiding bij de club van Wesley Sneijder en Ryan Donk.

Tip de redactie