Guardiola wil niet met eer strijken voor inbrengen doelpuntenmakers

Josep Guardiola werd woensdag na afloop van de 4-2 thuiszege op Juventus geprezen om zijn wissels, maar de trainer van Bayern München wilde niet met de eer strijken voor het inbrengen van doelpuntenmakers Kingsley Coman en Thiago Alcántara.

"De comeback kwam voort uit emotie, niet vanuit tactiek", liet een glunderende Guardiola op de persconfentie weten.

Coman en Thiago waren in de verlenging verantwoordelijk voor respectievelijk de 3-2 en 4-2 en zorgden er zodoende voor dat Bayern na een vroege 2-0 achterstand alsnog de kwartfinales van de Champions League wist te bereiken.

"Dat de wissels het vandaag zo goed deden, bewijst maar weer eens dat je meer dan elf spelers nodig hebt om een wedstrijd te winnen", aldus Guardiola.

Bayern kwam tot opluchting van de Spaanse oefenmeester in blessuretijd langszij dankzij Thomas Müller. "Als dat doelpunt een minuut langer op zich had laten wachten, waren we uitgeschakeld. En ik weet wat me te wachten staat als we verliezen'', zei Guardiola, die Bayern na dit seizoen verruilt voor Manchester City.

Video: Samenvatting Bayern München-Juventus

Leren

De succescoach baalde wel van het slappe begin van zijn ploeg. "We mogen natuurlijk nooit zo starten. Hopelijk leren we hiervan en kunnen we hiervan profiteren in de kwartfinale."

Bayern kwam nog goed weg toen bij een 2-0 stand een treffer van Alvaro Morata onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Onder anderen Juventus-directeur Giuseppe Marotta maakte zich er erg boos om.

"Juventus is een te grote club om over dit soort dingen te klagen", counterde Guardiola. "Als je verliest, schud je de hand van je tegenstander, geef je ze een complimentje en ga je naar huis. Oké, er is een doelpunt van hen afgekeurd, maar dat soort dingen gebeuren in het voetbal."

Allegri

Juventus-coach Massimiliano Allegri was trots en teleurgesteld.

"Gedurende 65 minuten speelden we fantastisch, we kregen zelfs kansen om op 3-0 te komen. Dan was het beslist geweest. De 1-2 van Lewandowski was een van hun weinige mogelijkheden."

"Soms draait het in voetbal om details en vandaag was zo'n detail de 2-2 van Müller. We hebben verloren, maar kunnen tevreden terugkijken op ons optreden. Nu moeten we ons concentreren op het prolongeren van de Italiaanse titel."

NUwerk

Tip de redactie