Voetbal

Luis Enrique is voor niemand bang in kwartfinales

Trainer Luis Enrique van FC Barcelona heeft een onbegrensd vertrouwen in zijn ploeg. De Catalanen zijn voor niemand bang, verkondigde de Spaanse trainer nadat zijn ploeg ook de tweede confrontatie met Arsenal in de achtste finales van de Champions League simpel had gewonnen (3-1).

"De enige ploeg die ik niet wil treffen, is FC Barcelona. En volgens mij is dat ook niet mogelijk'', antwoordde Luis Enrique grijnzend op de vraag welke ploeg hij wil ontlopen in de kwartfinales, waarvoor vrijdag wordt geloot.

De titelverdediger in de Champions League won drie weken geleden in Londen al met 2-0 en maakte het karwei woensdag af in het eigen Camp Nou. De doelpunten kwamen, zoals gebruikelijk, van de onnavolgbare 'tridente' voorin: Neymar, Luis Suarez en Lionel Messi.

"Dit is het niveau dat we nodig hebben om de Champions League opnieuw te winnen'', aldus Luis Enrique.

"We wisten dat er bij deze confrontatie een van de titelkandidaten uitgeschakeld zou worden. Dat we Arsenal nu al hebben verslagen, is dus goed nieuws voor onze titelkansen."

Naast Barcelona staan Atletico Madrid, Bayern München, Benfica, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid en VfL Wolfsburg in de kwartfinales.

Video: Samenvatting FC Barcelona-Arsenal

Tip de redactie