Schaken

KNSB past premiestelsel en licentiemodel aan richting Spelen 2018

De Nederlandse schaatsbond (KNSB) werkt met een sterk verlaagd premiestelsel en een nieuw licentiemodel voor professionele schaatsteams toe naar de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea.

Hiermee wil de KNSB een stabiele basis voor de komende jaren creëren en de topsportfaciliteiten en de talentontwikkeling zo veel mogelijk in stand houden.

Voor de periode tot en met 2018 verlaagt de KNSB het premiestelsel voor de langebaan met een half miljoen euro, van 1,1 miljoen naar 600.000 euro.

Deze harde ingreep is nodig vanwege de financiële situatie van de schaatsbond. De KNSB heeft de afgelopen twee jaar 3,5 miljoen euro bezuinigd, onder meer door een personeelsreductie van 30 procent.

De KNSB probeert al enige tijd om met de atleten en de schaatsteams tot een gezamenlijke aanpak en organisatie ('entiteit') te komen, maar de bond meldt woensdag dat dat nog niet gelukt is.

Het nieuwe licentiemodel is een nieuwe stap in die richting en gaat gelden voor maximaal zes zogenoemde Topteams, die net als in de afgelopen twee seizoenen jaarlijks een vaste bijdrage van 100.000 euro betalen.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie