SUZUKA - Autocoureur Robert Doornbos heeft zich vrijdag tijdens de vrije training voor de Grand Prix van Japan voor formule-1-wagens goed gemanifesteerd. De 23-jarige Rotterdammer zette in zware regenval op het circuit van Suzuka in zijn Jordan de negende tijd neer. De testrijder ging rond in 1.53,603.

Door de extreme omstandigheden kwamen slechts zeventien coureurs tot een rondetijd. Acht rijders bleven zonder notering in het klassement.

Wereldkampioen Michael Schumacher, die de GP op Suzuka al vijf keer won, reed vrijdag in zijn Ferrari de snelste tijd: 1.47,906. Daarmee was de Duitser ruim zestien seconden langzamer dan de tijd van zijn ploeggenoot Rubens Barrichello waarmee de laatste vorig jaar in Japan poleposition bemachtigde.

Het doorgaan van de formule-1-wedstrijd in Japan zondag is onzeker omdat een tyfoon het circuit van Suzuka nadert. De autosportfederatie FIA heeft meteorologen de opdracht gegeven om de tyfoon nauwgezet te volgen.

De FIA vreest dat hevige regenval en harde windstoten het formule-1-weekeinde danig kunnen verstoren. De FIA houdt rekening met uitstel of zelfs afgelasting van de GP.