Fortuna Sittard behoudt licentie voor betaald voetbal

De licentiecommissie van de KNVB heeft woensdag besloten dat Fortuna Sittard de licentie voor betaald voetbal mag behouden. Dat betekent dat de Limburgse club blijft bestaan als profclub.

De commissie heeft die beslissing genomen op basis van de documenten die Fortuna Sittard vorige week aanleverde. De Jupiler League-club krijgt wel een boete van 30.000 euro voor het te laat aanleveren van de stukken.

Fortuna Sittard zit in financiële problemen en had 900.000 euro nodig om het seizoen af te maken. Dat bedrag werd afgelopen week binnengehaald. 

Fortuna is "bijzonder blij'' met het besluit, maar weet dat de toekomst na het huidige seizoen nog niet is veiliggesteld. Zo zijn de prognoses voor de komende seizoenen nog niet goedgekeurd door de licentiecommissie.

De commissie maakt zich namelijk "uiterst zorgen over de toekomstige financiële situatie en de continuïteit'' van de club. De KNVB meldt dan ook dat er extra aandachtspunten zijn die Fortuna in een nieuw plan van aanpak moet behandelen.

Zekerheden

Extern adviseur Paul van der Kraan weet ook dat Fortuna Sittard nog werk moet verzetten. "De licentiecommissie wil nog een aantal zekerheden inbouwen in de prognoses voor de komende seizoenen. Dat betekent dat we de aannames in onze begroting voor komend seizoen heel goed moeten onderbouwen."

"Op de korte termijn zullen we de juridische structuur eenvoudiger en transparanter maken", aldus Van der Kraan. Ook moet er met de crediteuren worden gesproken en worden gereorganiseerd om de kosten te verlagen. "Dat wordt een pittig karwei. "Maar het gaat ons lukken als iedereen de schouders eronder zet.''

Fortuna Sittard staat momenteel op de elfde plek in de Jupiler League met 35 punten. 

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler League

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie