Voetbal

Streppel volgend seizoen trainer Heerenveen

Heerenveen heeft woensdag Jurgen Streppel aangesteld als trainer voor volgend seizoen. De huidige coach van Willem II tekent een contract voor twee jaar bij de Friezen.

Streppel volgt bij Heerenveen Foppe de Haan op, die dit seizoen fungeert als interim-trainer na het opstappen van Dwight Lodeweges begin dit seizoen.

De 46-jarige Streppel was voor zijn periode bij Willem II trainer van Helmond Sport, waar hij eerder ook als speler actief was. Met Willem II promoveerde hij in het seizoen 2013/2014 naar de Eredivisie door kampioen te worden in de Jupiler League.

Momenteel staan de Tilburgers op de vijftiende plek in de Eredivisie. Heerenveen heeft negen punten meer en bezet de dertiende plaats op de ranglijst.

Manager voetbalzaken Hans Vonk is content met de komst van Streppel. ''We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past."

Aalbers

Willem II neemt binnenkort ook afscheid van technisch directeur Carlos Aalbers. Hij wordt hoofdscout bij FC Groningen en volgt daarmee de naar Ajax vertrokken Henk Veldmate op. 

Algemeen directeur Berry van Gool betreurt het vertrek van Aalbers: "Gezien onze goede samenwerking vind ik het erg jammer dat Carlos ons verlaat. Maar ik gun hem deze kans van harte en wens hem veel succes in Groningen."

Lees meer over:
Tip de redactie