Jan Olde Riekerink maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Galatasaray. Hij vervangt Mustafa Denizli, die wegens tegenvallende resultaten is ontslagen.

Interim-trainer Orhan Atik mocht het seizoen niet afmaken omdat hij niet over de vereiste papieren beschikt. De Turk blijft wel onderdeel uitmaken van de technische staf van Galatasaray.

Olde Riekerink (53) werd drie weken geleden benoemd als hoofd opleiding van de club waarvoor Wesley Sneijder en Ryan Donk voetballen. Galatasaray is bezig met een teleurstellend seizoen en staat op dit moment vijfde op de ranglijst.

De club uit Istanbul mag komend seizoen niet aan Europees voetbal deelnemen omdat het regels voor financiële Fair Play van de UEFA heeft overtreden.

Atik zat zondag in de wedstrijd tegen Gençlerbirligi (1-1) nog wel op de bank.

Moeizaam 

Galatasaray beleeft een moeizaam seizoen. De Turkse topclub is al een tijdje niet meer in de race voor de landstitel en werd onlangs door Lazio Roma uitgeschakeld in de Europa League.

Olde Riekerink was eerder assistent-trainer bij Ajax, FC Porto en Metalurg Donetsk en hoofdtrainer bij AA Gent en FC Emmen. Ook was hij hoofd jeugdopleidingen bij Ajax en trainde hij nationale jeugdploegen van China.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Turkse competitie