Voetbal

Agüero vindt dat City thuishoort in kwartfinales Champions League

Sergio Agüero is trots op het feit dat Manchester City dinsdagavond voor het eerst in de clubhistorie de kwartfinales van de Champions League wist te bereiken. 

"Ik ben daar heel erg blij mee. City hoort ook gewoon thuis in de kwartfinales", zei de 27-jarige spits dinsdag in Manchester na de return tegen Dinamo Kiev. 

City had in de return een uitstekende uitgangspositie na de 3-1 uitzege in de heenwedstrijd. Beide ploegen bleven dinsdag in Manchester op een doelpuntloos gelijkspel steken.

"Het was een beetje een gekke wedstrijd, want we wachtten totdat Dinamo Kiev meer druk zou uitoefenen. Ze leken echter heel relaxed, waardoor wij niet in de problemen kwamen."

Video: Samenvatting Manchester City-Dinamo Kiev

FC Barcelona

Manchester City is mogelijk de enige Premier League-club in de kwartfinales van de Champions League. Arsenal moet woensdagavond aantreden tegen FC Barcelona, dat een 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd verdedigt. 

Vorig seizoen was FC Barcelona in de achtste finales te sterk voor City. "Het is een sterke tegenstander en een favoriet voor de titel", analyseert Agüero.

"Het zou mooi zijn als we Barcelona en Bayern München nog even kunnen ontlopen, maar we moeten ze toch een keer treffen om de Champions League te kunnen winnen."

Tip de redactie